Пушилня Cormoran Super Smoker.
Пушилня за риба снабдена е с 3 броя големи спиртни горелки. Те разпределят равномерно топлината, като помагат рибата перфектно да се опуши. Капакът прилепва плътно и не позволява на дима да излиза по време на опушването.
Размери:
- 50 x 26 x 12 см – отвън
- 47 x 23 x 10 см – отвътре
Опушването е стар метод за поддържане на рибата свежа и за приготвяне на фин деликатес. Задължително за всеки професионален риболовец, който лови у дома си и не иска да има пържена риба в менюто. Пушат се предимно тлъсти риби като змиорка, пъстърва, скумрия и херинга. Други риби като костур и треска също могат да се пушат. Тези риби трябва да се консумират прясно, тъй като нямат голямо количество мазнини и лесно изсъхват.